Mâncare de conopidă - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Aug 2013 | 50756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 1-2 morcovi,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 2 căței de usturoi,
  • 2 linguri bulion,
  • mărar,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de conopidă - de post:

Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare.

Se fierbe ~ 7 minute de când începe apa să clocotească.

Când este gata se scoate și se pune într-o strecurătoare.

Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins.

Când ceapa devine aurie, adăugăm morcovul tăiat rondele cât mai fine.

După aprox. 5 minute adăugăm ardeii tăiați cubulețe.

Lăsăm să se călească și ardeii un pic, după care acoperim totul cu apă caldă.

Adăugăm conopida și dacă mai este nevoie, mai adăugați apă cât sa se acopere și conopida.

Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 20 minute.

Adăugăm bulionul, usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar tocat după ce stingem focul.

O mâncărică delicioasă atât caldă cât și rece.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de conopidă - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT